Volg nu deze leuke cursus macro fotografie!

Onder leiding van drie ervaren natuurfotografen.

Macrofotografie

Is een populaire vorm van fotografie. Er is het hele jaar door wel iets te fotograferen ongeacht de omstandigheden. Maar het is meteen ook een erg technische vorm van fotografie. Er wordt wel eens gezegd dat als je goede macro foto’s kunt maken, dat je alles kunt fotograferen. Je beheerst de techniek van de camera dan volledig.

Deze 5 daagse cursus is opgezet voor die mensen die zich willen verdiepen in de macrofotografie en die hun camera beter willen leren beheersen. En wanneer kun je dat dan beter doen dan in het seizoen dat het buiten wat minder fotogeniek is. Een goede voorbereiding op het voorjaar dus!

3 Masters of Light (Bart Stornebrink, Mike Muizebelt en Jeroen Stel) hebben hun kennis gebundeld voor deze unieke masterclass!

Kosten voor deze unieke cursus: €298.-

Data Cursus 1: Maandagavonden: 26 Februari 2018  /  12 Maart 2018 / 26 Maart 2018 / praktijkdag 7 April/ fotobespreking 16 April

De eerste cursus is volgeboekt. Bijgaand een nieuw schema in dezelfde periode. Dus schrijf je gerust in!

Data Cursus 2: Maandagavonden: 19 Februari 2018  /  5 Maart 2018 / 19 Maart 2018 / praktijkdag 31 Maart/ fotobespreking 9 April

Cursusavond 1: Maandagavond 26 februari 2018 (19 Februari voor de tweede cursus)

20160220-_IMG1385
20170402-_IMG0048
20170709-_IMG3067

Thema: Creatieve Macro fotografie

Mike Muizebelt leert je dat deze vorm van natuurfotografie je heel veel mogelijkheden biedt.

Je bent na deze cursus een meester in het ‘out-of-the-box’ denken en je weet na deze avond alles over onder andere bokeh, scherptediepte, diffuus beeld, tegenlicht, high-key en dubbelopnamen. Misschien nu nog onduidelijke fototermen die je creativiteit vergroten en je foto’s een stuk spannender maken.

Wie is Mike Muizebelt?, zie hier voor meer informatie over Mike–>

Cursusavond 2: Maandagavond 12 Maart 2018 (5 maart voor de tweede cursus)

Bidsprinkhaan-1
Icarusblauwtjes-HM-1
Bandheidelibellen-EP-Serie-2-1

Thema: Flitstechnieken binnen de macro fotografie

Jeroen Stel laat je kennis maken met verschillende soorten flitsers en wat de individuele mogelijkheden zijn om met flitsers te werken.

Wat doet high speed sync, en wat is eigenlijk synchronisatie tijd of een richtgetal.

Je leert het verschil kennen tussen E-TTL en manueel flitsen en hoe de synchronisatie tijd op je camera werkt. Daarnaast leer je jouw flitser gebruiken zonder dat dit zichtbaar is als een “flitsfoto” in je eindresultaat.

Wie is Jeroen Stel?, zie hier voor meer informatie over Jeroen–>

Cursusavond 3: Maandagavond 26 Maart 2018 (19 maart voor de tweede cursus)

Bart Fotografie Bos en Hei-091
Bart Fotografie Vlinders-041
Bart Fotografie Vlinders-043

Thema: Van buiten naar binnen

Bart Stornebrink gaat je laten zien dat je niet meteen op je onderwerp duikt, maar in fases fotografeert.

Daarbij hoort ook het speuren, het genieten, het verwonderen en het bekijken vanuit verschillende invalshoeken, voordat je tot fotograferen overgaat. Het resultaat is dat er mooie series ontstaan, in plaats van alleen die ene macrofoto.

Wie is Bart Stornebrink?, zie hier voor meer informatie over Bart–>

De Praktijkdag: Zaterdag 7 April 2018 (31 maart voor de tweede cursus)

Boomkikker-Workshop_V3Y6997
Jeroen-Workshop-1
Vlinder-libellen-workshop_JSL4567

Gegeven door Mike Muizebelt, Bart Stornebrink en Jeroen Stel

Op deze ochtend duiken we natuurgebied De Kievit in vlakbij Harmelen. Daar gaan we met het geleerde aan de slag. We gaan statieven gebruiken, rijstzak, reflectieschermen, flitslicht en andere hulpmiddelen om je ook daarmee vertrouwd te laten worden. Je krijgt gedurende de gehele ochtend persoonlijke begeleiding van een van de cursusleiders.

Cursusavond 4: Maandagavond 16 April 2018 (9 april voor de tweede cursus)

Gegeven door Mike Muizebelt, Bart Stornebrink en Jeroen Stel

Op deze laatste avond bespreken we de foto’s die door de cursisten zijn gemaakt tijdens de praktijkdag. Iedere deelnemer stuurt zijn of haar tien best gelukte foto’s in. Deze zullen door de cursusleiders van commentaar worden voorzien, maar ook de andere cursisten doen daarin mee. Zo leren we naar een foto te kijken en te beoordelen en krijg je veel nuttige informatie over jouw foto’s. En daar leer je het meeste van is onze ervaring.
In het laatste deel van de avond zal een van de workshopleiders plenair een demonstratie geven van hoe je een foto zodanig opknapt dat hij nog mooier wordt. Dat zal gedaan worden via de beamer in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop.
De cursusleiders hebben een voorselectie gemaakt van de drie mooiste foto’s en de makers daarvan ontvangen een leuke attentie.

Op alle cursusdagen is er koffie en thee met iets lekkers aanwezig.

Volg nu een leerzame cursus macro fotografie bij drie ervaren fotografen. Leren fotograferen van een professional. Kom nu op deze workshop fotografie van Mike Muizebelt, Bart Stornebrink en Jeroen Stel. Wil je meer leren over macro fotografie? Meld je dan snel aan voor deze cursus fotografie en leer fotograferen. Macro fotografie is onze specialiteit. Leren over flitsfotografie of leren fotograferen met een flitser. Flitstechnieken leren komt ook aan bod tijdens onze leerzame macro cursus. Deze fotoworkshop leert u alles over macrofotografie. Als macrofotograaf weten wij alles van macrofotografie. Een cursus natuurfotografie waar je veel van leert. De fotocursus bestaat uit 5 dagdelen waarin we je aan de hand nemen binnen de macrofotografie. Alles leren over fotografie in het algemeen en macro fotografie in het bijzonder tijdens onze workshop macro fotografie. Leer werken als een professionele fotograaf. Macroflitsers, twin flash, ringflitser en omgekeerde lenzen komt allemaal aan bod tijdens onze leerzame cursus. Met onze jarenlange ervaring in het geven van natuurfotoworkshops helpen we je een handje verder binnen de fotografie.